Koko’s interview

Koko’s interview

Petra heeft ons getekend en beschreven. Jullie weten dus al heel veel van mij. Het is nu tijd om haar wat beter te leren kennen. Hierbij een een interview met haar......
Hal..llo Mevrouw Petra….
Nou je mag wel Petra zeggen hoor. Dan noem ik jou ook gewoon Koko!
O..d..das goed! U uu hee..ft
Zeg maar jij hoor.
O o ..ja, euhmm …Jij hebt al heel veel over ons geschreven en nu vinden wij het tijd om wat vragen over jou te stellen,…is dat go…oed?
Tuurlijk Koko dat vind ik erg gezellig, een interview met jou! Kom maar op met je eerste vraag.
O ehm ja u……. tja……..
Zal ik maar gewoon wat over mezelf vertellen?
Ehh.. ja dat is een goed idee!
Ik ben geboren en opgegroeid in Rotterdam. Tegenwoordig woon ik in een dijkhuisje in de Krimpenerwaard, samen met Lennaert en onze twee katten Bollie en Puck. Zoals je al vermoedt, is één van mijn hobby’s tekenen en schilderen. Daarnaast hou ik ook erg van fietsen. Mijn favoriete vakantie is dan ook op de fiets. Ben al door vele landen heen gefietst, waaronder Australië, Nieuw-Zeeland, IJsland, Ierland, Denemarken, Zweden Noorwegen België Duitsland Frankrijk……Tent achterop en gaan!
Echt!!!!... maar dan heb je vast heel veel bepakking bij, is dat niet zwaar?
Ik heb dan inderdaad genoeg bij me, maar dat went gelukkig snel. Alleen de bergen op fietsen blijft nog altijd een zwaar klusje.
Poe……. nou ik heb een vraag bedacht!.............. Heb je op tekenschool gezeten?
Nee…ik ben na de mavo (nu VMBO) naar de middelbare technische school gegaan, de richting bouwkunde. Heb je daar leren metselen? Ja ook , maar ook nog heel veel ander dingen. Toen ik mijn diploma heb gehaald ben ik verder gegaan op de HTS bouwkunde. Daarna ben ik gaan werken op een architectenbureau waar ik technisch tekenaar was. Ik mijn avonduren heb ik toen nog een paar jaar De Academie van Bouwkunst gedaan. Dan kan je Architect worden. Maar deze school heb ik niet afgemaakt. Wel heb ik door veel werkervaring mijn diploma als Interieurarchitect gehaald. Tegenwoordig heb ik mijn eigen bedrijfje PhiProducties je kan bij mij terecht voor illustraties, grafisch ontwerp en interieurarchitectuur.
O das leuk misschien kan je helpen mijn huisje in te richten, maarr.... ehm lust je ook taarten?
O jazeker wel, ik ben gek op flajapsen en worteltjestaart.
En je favoriete kleur?
Groen!
Ja dat had ik kunnen weten hihi… dit was em ehh mijn laatste vraag, bedankt voor het interview. Zullen we nu een stukje taart eten?
Dat is een goed idee!