Granna’s Pannenkoeken

Ingrediënten voor een boekweit pannenkoek met appel. Voor circa 10 stuks (anders is het natuurlijk geen stapel!)

  • 200 gram boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 600 ml melk
  • een flinke snuf zout
  • kokosolie
  • 1 geraspte appel
  • handje rozijnen
  • kaneel

 

Bereiding boekweit pannenkoek.

  1. Meng het meel, melk, zout en de eieren in een (beslag) kom met een mixer tot een goed glad beslag. Het kan natuurlijk ook met een garde en je eigen spierballen, maar dan duurt het wel wat langer.
  2. Verhit in een koekenpan een beetje kokosolie. Giet daarna het beslag in de pan, verdeel dit goed en bak je eerste pannenkoek. Vaak mislukt deze eerste pannenkoek een beetje, maar laat je niet uit het veld slaan. De volgende wordt zeker een stuk beter!
  3. De tweede wordt een boekweit pannenkoek met appel. Verhit weer wat olie, giet het beslag in de pan en verdeel dit weer goed. Strooi nu wat geraspte appel uit over het beslag en vervolgens nog wat rozijntjes en kaneel. Bak totdat er luchtbelletjes in de bovenkant ontstaan en draai de pannenkoek vervolgens om. Als beide kanten lekker bruin zijn (dus niet zwart), is je heerlijke boekweit pannenkoek met appel klaar!
  4. Bak op deze manier al het beslag op.

 

Tip van mijn Granna: Om je stapel pannenkoeken warm te houden tijdens het bakken, zet je een grote pan met water op het vuur. Deze breng je aan de kook en je laat deze op een laag vuurtje staan. Bovenop zet je een bord. Stapel hierop alle pannenkoeken en dek deze tussendoor af met een ander bord of deksel. Warme pannenkoeken gegarandeerd.